Archive / Post

Remy creëert nieuwe muzikale wereld op weg naar Paradiso

Remy van Kesteren (26) verlegt zijn muzikale horizon met het album Tomorrow Eyes dat op vrijdag 8 januari 2016 verschijnt. Hiermee slaat hij een nieuwe weg in en richt hij zich op het schrijven van zijn eigen muziek. Het betekent een nieuw hoofdstuk in de carrière van de veelzijdige harpist.

Op vrijdag 11 december a.s. verschijnt Aerial, de eerste single van het debuutalbum op Deutsche Grammophon. Dit stuk schreef Remy tijdens zijn diverse vliegtuigreizen. Remy van Kesteren: “Het begon met een idee voor een melodie toen ik over de Italiaanse alpen vloog. Voor mij was het stuk meteen zó met de lucht verbonden dat ik besloot er alleen nog maar tijdens vliegreizen verder aan te schrijven. Ik maakte het stuk uiteindelijk af onderweg naar de opnames van Wie Is De Mol? in de Dominicaanse Republiek.”

Met het verschijnen van Tomorrow Eyes gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Remy van Kesteren: “Tomorrow Eyes is een belangrijke stap in het onderzoek naar mijn muzikale wereld. Ik heb de meeste stukken op dit album zelf geschreven. In ieder werk zit een verhaal, een uitdaging, maar bovenal iets heel persoonlijks. Voor het eerst sta ik zelf als artiest centraal in plaats van de componist. Dat is enerverend en tegelijkertijd ook confronterend. De tracks overschrijden de grenzen tussen genres, en vormen zo een nieuwe muzikale wereld. Mijn muzikale wereld. Ik heb een aantal bevriende musici uitgenodigd om mee te werken aan mijn avontuur zoals Michael Prins (vocals), Leticia Moreno (viool), Ties Mellema (sax), Joost Kroon (drums) en Eric Vloeimans (trompet). Het spannendste en mooiste dat ik ooit heb gemaakt.”

Tomorrow Eyes zal op woensdag 1 juni 2016 in Paradiso Amsterdam voor het eerst live klinken. Bij die gelegenheid zal Remy van Kesteren uit handen van de Minister van OCW de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontvangen. De kaartverkoop van dit concert start begin 2016. In het najaar volgt een uitgebreide Tomorrow Eyes tournee.

Als een van de avontuurlijkste muzikanten van dit moment speelt Remy over de hele wereld, ging hij diverse spannende samenwerkingen aan – zoals met Hans van Manen en het Nationaal Ballet – en speelde hij voor 500.000 mensen tijdens de Night of the Proms (2012).

Remy Live Performances

alt